luni, 25 ianuarie 2010

de ce nu merg lucrurile cum ar trebui sa mearga ?

O intrebare legitima. Are o gramada de explicatii care mai de care mai complexe care mai de care mai simple. Eu vi-l dau pe cel care-mi vine acum din insumarea cunostintelor mele pentru a intelege mai bine.

Intr-o anumita interpretare asupra omului care vin din alte zone ale lumii, nu neaparat din spatiul mioritic, omul invata cat traieste din experientele lui. La sfarsitul experientei el a ajuns la o anumita concluzie adica intelege cam cum stau lucrurile dar inca mai are necunoscute sau dubii in anumite lucruri. Cu alte cuvinte a absolvit anumite cursuri dar pe altele le-a picat. De aceea, dupa cum spunea un tanar de 11 ani, va trebui sa repete clasa. Reincarnare ? Pai, repetarea experientei de viata in forma aceasta in care suntem acum pentru a se perfectiona in alte domenii sau pentru a-si intelege greselile din trecut etc. Este simplu, nu intru in detalii despre reincarnare pentru ca unii cred unii nu cred iar eu nu cred ca dorinta pentru mistic ne va face se intelegem niste lucruri simple pe care pur si simplu nu vrem sa le intelegem.

Astfel, oamenii care dupa vieti si vieti de experienta au gresit foarte mult se afla acum, in timpurile noastre pe aceste plaiuri mioritice, se confrunta practic cu propria persoana mai mult decat cu ceea ce se intampla la nivelul societatii. Adica...cum poate un om care n-are bani, are situatie precara familiala, sufera din cauza aia sau aia, sa mai si participe activ la reconstructia societatii, adica sa ajute aproapele sau pe altii ? Pai nu poate.

Ok, asta ar fi natural, de aceea ne aflam aici, pentru a invata sa ne intelegem greselile si sa ne perfectionam. Dar uite ca din pacate, unii oameni au "mirosit" ca foarte multi romani sunt in aceasta situatie proasta si profita de ei.
Adica unii oameni care au ajuns cumva in pozitii inalte se folosesc de cei care sunt mult mai jos decat ei, si in loc sa le dea de mancare ii tin pe circ.
"Da-le circ si paine si ii vei conduce" spuneau romanii.
Adica tine-i in viata, la limita subzistentei, da-le circ, si gata. Ei sunt multumiti. Pentru ca oricum au uitat ce inseamna sa traiasca cu adevarat.

Asta-i unul din pacatele pentru care Creatorul se cam supara pe noi. E adevarat, printre oamenii pe care-i consider prieteni si apropiati, oameni inteligenti si cu sclipirea aceea in ochi din care intelegi ca sunt oameni, pana si ei au fost pacaliti sa inlocuiasca Divinul cu Big Bang-ul.

Cine ne-a creat pe noi ? O explozie uriasa (despre care n-avem nici cea mai mica dovada dar in care credem) aleatorie care a aruncat multi atomi in toate directiile.
Acum cum pot acesti oameni sa construiasca o explicatie valabila pe un nonsens pe care nici ei nu-l pot intelege. Cum sa construiesti o casa in care sa stai daca caramizile sunt non-existente ? Nu se poate. Acesta este cuvantul de ordine "nu se poate".

Dovada Divinului este peste tot, da-mi orice lucru sau fiinta vie si-ti voi arata ca Divinul este in tot (Divin adica acea forta creatoare si iubitoare care tine lucrurile in ordine si nu in haos). Lumea se rupe in 2 si noua ne arde sa discutam despre Big Bang, pentru ca este tare. Mai mult, si asta ar fi bine, dar exista cumva rejectia Divinului si a creatiei si a unei fiinte superioare. ADica....inapoi la ego ? Eu sunt cel mai tare si eu voi face ? Este bine si asa, puterea ajuta in constructia lucrurilor, dar daca nu avem modestia de a recunoaste umilinta proprie in fata vastitatii universului si a energiilor pe care nu le cunoastem inca desi le folosim (forta gravitatiei, aparitia sorilor etc, este tot in stiinta) nu mai putem sa controlam puterea personala si mergem deja pe un drum paralel cu acela care ne va aduce roade.

Adica, preferam sa ignoram faptul ca planeta noastra traieste, are biosfera, o poluam la greu, ne poluam apa din ignoranta (nu suntem noi angajati la fabrica de purificare a apei), ne poluam aerul etc etc dar ne place sa discutam teme mari despre cum s-a format universul cand noi nu stim nici macar cum functionam noi insine, caci am lipsit de la ore prea mult si nici nu vrem sa ne interesam.

Si oamenii acestia formeaza o tzara. Cand 3 oameni ignora faptul ca afara este frig, maine putem gasi acel caine mort de frig pentru ca nimeni nu l-a luat intr-o scara de bloc. El este mort, si acesta este un fapt. Fapte peste fapte se construieste viitorul, care incepe de acum, de azi. In fiecare zi este azi, este acum.
Putini incearca, mai putini reusesc, si foarte multi stau si se uita ignoranti, vrand sa creada doar ce ei vor sa creada, din purul egoism ca ei si capul lor este cel mai tare, iar ceilalti sunt niste fraieri.

Se promoveaza non-valorile, iar peste 10 ani, valuri de non-valori vin din urma caci noi le-am creat. Atunci ajungem sa ne plangem ca societatea nu mai merge si nu stim de ce. Din start am stiut dar am stiut si ca nu ne intereseaza decat propria persoana.
Si avem si motivatie "dar ce, ei imi dau mie ceva?" Pai crestinismul zice ca sunt fratii vostri si daca-i ajuti poate (sigur) te vor ajuta si eu cumva candva..."ce crestinism frate, Big Bang aia e....nici un crestinism, biserica e facuta sa te conduca si sa te tina sub control...."

Deh...avem liber arbitru, credem ce vrem si suntem mandrii de asta, dar la un moment dat vom vedea ca n-am actionat bine, si atunci poate va fi prea tarziu. Dar de ce oare ? Ne pedepseste cineva atunci ?
Ah nu, doar noi pe noi insine. Noi am ales sa fim ignoranti cu X cand ne-a zis ca poate e asa si noi am zis ca "noi stim mai bine". Ok ok, dar parerea lui ? De ce nu l-am tratat cu atentie, este fratele nostru ...ce frate...nimic...

Mda...aia e...pana la urma viata este atat de simpla dar poate fi si atat de complexa. Toti avem dreptate in felul nostru.
Din pacate suntem inca inchisi in noi insine si cand cineva vine sa ne rastoarne universul propriu nu avem curajul sa-l infruntam. Poate ca are dreptate si facem un pas inainte, poate dupa 2 ore se dovedeste un impostor si atunci vom rade.

Dar ignoranta este oarba, ea taie si radacinile plantelor vii dar si pe cele moarte, caci nu este discriminativa.

Niciun comentariu: